Annons

Ardy Strüwer ställer ut i Stadshuset

Igår var det vernissage på årets Komkonst utställning i Stadshusets foajé. På plats fanns konstnären själv, Ardy Strüwer.
– Det är faktiskt andra gången jag ställer ut i Landskrona. Den första gången var på Konsthallen i början av 80-talet, säger Strüwer samtidigt som han går runt bland litografier och originalmålningar. Någon favorit har han dock svårt att peka ut.
– Det är alltid så att favoriten är nästa som blir klar, så har det alltid varit, säger konstnären.

Efter utställningen i Landskrona ska han bland annat till Skellefteå och Jönköping men normalt ställer han ut på betydligt större platser.
– En stor anledning att jag ställer ut här i Sverige i år är att jag firar 50 år som konstnär, säger Ardy med ett leende.
– Annars blir det mest att jag ställer ut i de stora städerna som New York och Paris.

Annons
 

I sin ateljé i Montfort L’amaury utanför Paris hänger ett flertal verk som väntar på att bli klara. Det är dock inte alltid som inspirationen är på topp.
– Haha… Nej, men då målar jag ändå. Då brukar jag passa på att grunda dukarna så att allt är klart när inspirationen kommer.
Klart är dock att man känner igen Ardys målningar.
– Det är i och för sig mycket friare nu men jag har alltid gillat det romantiska. Flower Power ligger mig varmt om hjärtat. Många av mina målningar är hyllningar till kvinnorna som symboliserar skönheten, avslutar Strüwer och ger sig ut bland de många besökarna.

Komkonst, de kommunanställdas konstförening, har cirka 250 medlemmar och nu har man förhoppningar om att växa.
– Vi har varit lite dåliga på att nå ut till alla anställda. Vi ska bättra oss på den punkten. Lite draghjälp blir det alldeles säker av att vi nu lyckats få hit Ardy Strüwer. Vi köper dessutom in tre av hans verk som sedan kommer att finnas med i vårt medlemstlotteri, säger Komkonst ordförande Per Westin och meddelar samtidigt att utställningen i Stadshustes foajé pågår till och med den 4 april och att allmänheten hälsas varmt välkomna.
– Det är öppet mellan 8-16 på vardagar, man ska dock anmäla i informationen att man vill gå in och titta på utställningen, avslutar Per Westin.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser