Annons

Spinning ska ge pengar till barncancerförening

Lördagen den 17 mars ska det cyklas. Det är Fysiken Sport- & Motionscenter som tillsammans med TV 4 Lokal-TV ska samla in pengar till Barncancerföreningen Södra.
– Arrangemanget kallas för Spinn för Livet och hålls för nionde året i rad men vi är med för första gången, säger Mats Christiansson på Fysiken i Landskrona.
– Vi har cirka 20 cyklar som förhoppningsvis ska bringa in pengar till förmån för Barncancerföreningen Södra.

Det hela går ut på att man ska bilda ett lag som ska hålla igång en spinningcykel i 8 timmar.
– Det kan vara allt från grannar till företag eller ett gäng polare som vill göra något gott och annorlunda. Man hyr helt enkelt en cykel under åtta timmar och betalar en frivillig summa, förklarar Mats Christiansson.
– Pengarna går sedan oavkortat till Barncancerföreningen.

Annons
 

Spinn för Livet har blivit en av Barncancerföreningens största och viktigaste bidragsgivare. Totalt har CMS, en sammanslutning av gym i vilken Fysiken ingår, sedan starten 1999 samlat in 1396000 kronor.
– Så nu gäller det att samla ihop oss och se till att vi vinner kampen mellan träningsanläggningarna! För visst ska vi se till att vi på Fysiken i Landskrona skramlar ihop mest pengar. Vi kommer även att dela ut priser till deltagarna under dagen, säger Christiansson.

Varje lag ska ha minst 4 deltagare. Spinningvana är bra men inte en nödvändighet. Laget håller sedan en spinningcykel igång mellan 08.00 – 16.00 lördagen den 17 mars. Fem minuter innan varje heltimme står cyklarna stilla för byte av deltagare.
Laget betalar in valfritt belopp till Barncancerföreningen Södra före startskottet.
– Vi har ett begränsat antal cyklar så först till kvarn gäller, säger Mats Christiansson och avslutar.
– Anmälningsblankett kan ni få av oss på Fysiken. Kom ner eller slå en signal så ordnar vi det hela.

Relevanta länkar:

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser