Annons

Olof i långsiktig OS-satsning?

Den sista roddmaskinstävlingen för säsongen avgjordes i helgen i Jönköping. Från Landskrona Roddklubb deltog LISA-stipendiaten Olof NIlsson i klassen Herrar Senior A. Loppet innehöll mycket dramatik där Olof lyckades knipa en 5:e plats en tiondel före Marcus Johansson från Falkenberg. Segrade gjorde svenska rekordinnehavaren Lassi Karonen före Henrik Liljedahl, Falkenberg och Pontus Gustafsson, Höganäs. Även kring andraplatsen var skillnaden endast någon tiondels sekund.

– Under två veckor kring påsken anordnar Svenska Roddförbundet ett träningsläger i Tjeckien där bl a Olof, Marcus, Henrik och Pontus är inbjudna för att testa en enkelårs fyra utan styrman. Initiativet kommer från Förbundet och SOK som vill se fler roddmedaljer vid OS 2012. Man har därför beslutat att göra långsiktiga ”besättningssatsningar” och provar nu dessa fyra unga relativt nyblivna seniorer i denna båttyp för första gången i Tjeckien, hälsar Bengt Nilsson från Landskrona Roddklubb.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser