Annons

1700-talets Landskrona

”Nya Stadens Människor” – Söndagsprogrammet på Landskrona museum går i 1700-talets tecken. Under den senaste terminen har museet erbjudit skolorna en dramatiserad föreställning i den permanenta utställningen Nya Staden. Programmet har varit mycket uppskattat och museet väljer nu att presentera detta också för besökarna. Det är skådespelaren Per Ullberg som tillsammans med museipedagogen Birgitta Liljeqvist spelar upp en spännande berättelse.
”Borgensmannen Pierre von Walkendorff flyttar till Landskrona från Stockholm våren 1753 i samband med byggandet av ”Nya Staden”, och dör tjugo år senare under olyckliga omständigheter. 250 år efter sin bortgång går han igen på Landskrona museum.”
Den dramatiserad rundvandring i museets permanenta utställning Nya Staden börjar kl.14.00.

På söndag är det dessutom sista chansen att ta del av utställningen ”Seriernas magiska tidsmaskin”. Utställningen som berättar seriernas spännande historia och serietecknandets konst. Dessutom presenteras professionella tecknare direkt från seriernas magiska värld. En utställning producerad av Seriefrämjandet och Gunnar Krantz.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser