Annons

Rotarystipendier till integrationsprojekt

På onsdagseftermiddagen delade Landskrona Rotaryklubb och Landskrona Citadell Rotaryklubb ut sitt årliga stipendium för mångkulturella projekt för barn och ungdomar i Landskrona. De som fick dela på de 10 000 kronorna var Katarina Anjert samt ett gäng tjejer som startat ett UF-företag.

– Jag kommer att lägga pengarna på ett läger till sommaren för skolungdomar i årskurserna 5-7, säger Katarina Anjert.

Annons
 

Lägret arrangeras av CISV (Children’s International Summer Villages) samt SamLa och Anjert är projektledare.
– Det är ett läger som kommer att främja integrationen mellan barn i ett socioekonomiskt perspektiv, vi ska alltså försöka engagera barn från samtliga samhällsgrupper. Vi vill också att lägret ska bestå av barn från alla möjliga nationaliteter. Allt för att främja integrationen, säger Anjert som fick ta emot 5000 kronor.

De andra 5000 kronorna går till en gala som arrangeras av UF-företaget KFI-UF (Kämpa För Integrationen). Det är sex gymnasietjejer som bestämt sig för att försöka samla artister till en gala som ska främja integrationen i Landskrona. Galan kommer att äga rum på teatern i Landskrona den 21 april. Tjejerna håller också som bäst på att sälja armband för att få ihop pengar till galan. Samtliga pengar från galan kommer att oavkortat gå till SamLa.

Är du intresserad av att stödja ungdomarna i deras arbete? Maila dom i så fall på samla@brikks.com (lägret) och/eller kfi.uf@hotmail.com (galan).

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser