Annons

Kommunen kommer att erbjuder gruppboende utanför Landskrona

Ungdomar i kö till gruppboende skall erbjudas boende också utanför kommunen i avvaktan på att fler gruppboende byggs i Landskrona.
Det framgick av det möte som Äldre- och omsorgsnämnden hade med länsstyrelsen med anledning av den kö på 15 personer som finns i kommunen.
– Nu kommer vi att gå ut med information om detta och samtidigt erbjuda korttidsboende i väntan på att vi hinner bygga i kapp, förklarade ordförande Viveka Skantz, m och i måndags tog fullmäktige beslutet att snarast påbörja byggandet av ett gruppboende på Vallgården.
– Jag blev förvånad över att inget hänt när jag fick ta över ansvaret efter nyår, trots allt fattades beslutet om ombyggnaden redan i augusti förra året, förklarade kommunalråd Tutti Johansson Falk ,m, och kritiserade det tidigare vänsterstyret för förseningen.
– Underlig anklagelse eftersom det var borgarna som stoppade vårt förslag i fullmäktige. Vi ville bygga gruppboende, men också personalutrymme för hemtjänsten som så väl behövs. Hade vi fått klartecken då så hade vi varit en bra bit på väg nu, suckade oppositionsrådet Niklas Karlsson, s, som också är kritisk mot att den styrande Treklövern vill sälja byggnaden redan nu.
– Vi hade hellre sett att man först byggde om och sedan sålde fastigheten. Nu finns risken att de som flyttar in på gruppboendet får bo på en arbetsplats när resten av fastigheten skall byggas om, menade han men den problembeskrivningen delades inte av Tutti Johansson Falk.
– Landskrona är så attraktiv som bostadsort, så några problem med försäljningen kan jag inte se.

Efter votering beslutade fullmäktige med 30 röster för, 19 mot och en nedlagd, Jan Hansveden, sd, att bjuda ut fastigheten till försäljning per omgående.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser