Annons

15-våningshuset klart för samråd

Flera stora bostadsprojekt är nu klara för samråd och utställning, bland dem skyskrapan på kvarteret Albano och HSB:s stora satsning i Häljarp. Totalt handlar det om närmare 400 nya bostäder som kan stå klara inom några år.
Det är många spännande projekt som nu är inne i slutskedet och går arbetet enligt ritningarna bör planerna kunna fastställas av fullmäktige under hösten, hoppas byggnadsnämndens ordförande Gerd Bernström, fp som också konstaterar bred politisk enighet kring de olika förslagen.

När det gäller Albano och punkthuset på 15 våningar så beslutade en enig byggnadsnämnd att påbörja ett samrådsförfarande. Bakom projektet, som totalt omfattar 86 lägenheter, står Kristineberg Fastigheter och HSB som tidigare samarbetat med byggandet av de två punkthusen på Klättermusgården.
– I det första förslaget talades om två hus på vardera sex våningar, men det här ser betydligt mer spännande ut, förklarar HSB:s Kenneth Håkansson som också ser fram emot att komma i gång med produktionen av 200 småhus i Häljarp.

Annons
 

Här har planerna varit föremål för samråd vilket bland annat resulterat i en ny anslutningsväg för att lätta på trafiktrycket.
– Ett mycket intressant område med en vacker park i centrum, kul att det också händer en del ute i byarna, påpekade Gerd Bernström som också påpekar att planerna för ett äldreboende och gruppboende på Västra Fäladen också kommer att ställas ut.
– Här har vi bara fått positiva kommentarer från grannarna, påpekade hon med tanke på den kritik som Coops planer på en större butik mötts av.

Strax söder om dessa båda byggnader planerar Skanska för ett 60-tal radhus, men här är man ännu inte riktigt framme med planerna.
– Nu kommer vi att gå vidare med planeringen kring Jönsaplan intill Sofia Albertina kyrka och här kommer vi att utlösa en arkitekttävling både vad gäller byggnadsdelen och den planerade marinan i Nyhamn, förklarade hon och hoppas också att venbåtarna tillfälligt redan i höst flyttas ut till Skeppsbrokajen.
– Nu får vi inte tappa fart när det gäller produktionen av nya bostäder i attraktiva lägen, konstaterade Gerd Bernström avslutningsvis.


Illustration av Norra Infartsgatan riktning syd mot centrum gjord av White arkitektbyrå.


Modell i förhållande till gamla vattentornet.

 

Läs mer:
Skyskrapa ersätter Kumlahuset?

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser