Annons

BoIS startar friskola?

Landskrona BoIS satsning på fotbollsklasser på Dammhagsskolan har inte gett de resultat man önskat. Därför håller föreningen just nu på att se över möjligheterna att starta en friskola för elever i årskurs 6-9. Det framkom under föreningens årsmöte som hölls på Hotel Öresund på tisdagen.
Om skolan skulle bli verklighet så kommer föreningen att bilda ett aktiebolag. Anledningen är att om skolan inte skulle visa sig fungera, så innebär det inga ekonomiska förluster för föreningen som sådan.
– Vi håller för tillfället på att kolla hur stort intresset är bland föräldrar och ungdomar. Därefter får vi gå till skolverket och sedan gå vidare, säger föreningens sekreterare Mats Ingelström till Landskrona Direkt.

Meningen är att undervisningen ska hålla mycket hög klass och varvas med fotbollsträning fyra gånger i veckan under vår, sommar och höst samt två timmar under vintern.
– Vi kommer att kräva mycket av våra elever. Vi kommer också att tala mycket om etik och moral.

Annons
 

Var skolan kommer att finnas är inte klart.
– En dröm hade varit att bygga om Idrottsplatsen så att skolan kunde placeras där. Men det håller inte tidsmässigt. Om det blir någon friskola så vill vi dra igång den i augusti 2008 och till dess så hinner man inte bygga om IP i den utsträckningen. Vi har dock redan nu kontaktat några hyresvärdar och hittat en del intressanta lösningar, säger Ingelström och avslutar.
– Den ännu namnlösa skolan skulle verkligen sätta Landskrona på såväl fotbolls- som utbildningskartan på ett fullständigt unikt sätt. Fullt utbyggd kommer skolan att ha färre än 100 elever, såväl flickor som pojkar.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser