Annons

Hasselparken växer fram

I skuggan av gamla vattentornet och en stenkast från nya stationen växer nya bostadsområdet Hasselparken upp. Och intresset är stort för de 68 bostadsrätterna.
– Mycket stort, berättar mäklare Helena Åsberg på danska Mette Lykken som ansvarar för försäljningen.
– Vi har några få kvar av de 39 bostadsrätterna i den första etappen och redan finns en intressekö för de 29 som skall byggas i etapp två, förklarar Helena Åsberg och konstaterar att även om intresset för lägenheterna är störst från Landskronabor så finns det intresse även från den danska sidan och flera av grannkommunerna.
– Danskarna börjar upptäcka att man får så mycket mer bostad för pengarna på den svenska sidan, så där tror jag bara vi sett början, menar hon och lyfter också fram de utmärkta kommunikationerna.
– På en timme är man inne i centrala Köpenhamn, dessutom handlar det om ett grönt och vackert område som ändå ligger väldigt centralt.

Lägenheterna omfattar allt från tvåor till treor och fyror i storlekarna 56, 80 och 110 kvadratmeter. Insatsen varierar mellan 640 000 till 1 290 000 kronor, medan månadsavgifterna pendlar mellan 3 400 och 4 900 kronor.
– När det gäller etapp två så finns inte längre några statliga räntebidrag, men avdragsrätten på lånen gör att det kan bli ekonomiskt fördelaktigt för köparen, poängterar Helena Åsberg som inom kort väntas har klart med prospektet också för etapp två.
Den första etappen är inflyttningsklar i december och etapp två väntas stå klar om ett drygt år.
På andra sidan Vattenverksallén planeras dessutom sex flerbostadshus innehållande 60 lägenheter enligt danska Bo-Klok modellen. Här pågår nu detaljplanearbete och bakom projektet står Skanska Mark och Exploaterings AB.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser