Annons

Sonny Johansson – evig kung

I en tävling som arrangerades av Landskrona Posten och Landskrona BoIS utsågs Sonny Johansson på söndagen till ”alla tiders BoISare”.
Med över hälften av de drygt 1500 rösterna placerade han sig framför Hasse HP Persson som kom tvåa och Claes Cronqvist som slutade på en tredjeplats.

Hur känns det idag?
– Det känns bra. Det är naturligtvis tillfredsställande att vara ihågkommen för något så positivt, säger Sonny till Landskrona Direkt.

Annons
 

Du har länge kallats Kung Sune. Kan du komma ihåg när du kallades Kung Sune första gången?
– Jag tror att det var i samband med ett derby mot Malmö FF på 70-talet. De hade då Kaiser Bosse (Bosse Larsson. Reds anm) och då myntades Kung Sune. Om jag minns rätt så var det Landskrona Direkts grundare, Kalle Berggren som kom på det. Han stod ju i klacken på den tiden, minns Sonny.

Kalle Berggren minns inte lika tydligt som Sonny.
– Det vet jag faktiskt inte. Jag och Johan Nilsson som numera är marknadsansvarig i BoIS hade en massa skit för oss, säger Kalle och skrattar.
– Men säger Sonny det så…

I sommar ska det spelas en match till förmån för handikappade. Gamla legender som Glenn Hysén, Ralf Edström, Dan Corneliusson och Håkan Sandberg ska möta gamla BoISare på IP i samband med matchen mot Örgrtyte. Tråkigt nog kan inte Sonny Johansson vara med.
– Tyvärr inte. Knäna sätter stopp för allt spel. Dessutom har vi i Landora match samma dag men jag hoppas att jag hinner se den. Det hade varit kul, avslutar Sonny Johansson.

Måndagen den 16 april strax innan avspark i årets seriepremiär mellan Landskrona BoIS – Enköping kommer Sonny Johansson att få ta emot hedersbetygelsen ”alla tiders BoISare” samt naturligtvis fansens jubel.

Missa inte:

  • Lasse Möllers artikel om ”alla tiders BoIS:are”

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser