Annons

Tjejerna i LKGF fortsätter att skörda framgångar

Förra helgen avgjordes den andra regionserietävlingen i Rytmisk Gymnastik i Vinslöv. Gymnaster från Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening var representerade i samtliga klasser och resultatet var över förväntan för Landskronatjejerna.

I miniorklassen, där man tävlade i fristående och tunnband, tog Josefine Olsson hem silvermedaljen trots en gipsad arm.
Josefine som bara är åtta år vann den första tävlingen och hade hoppats på att även ta hem guldet denna gång. Trots skadan i armen lyckades hon ändå sluta på en andraplats, säger Sophia Walfridsson från LKGF och övergår till att berömma även ungdomstruppen bestående av Julia, Ellinor, Erika och Emma, vilka överraskande vann tävlingen.
– Flickorna genomförde två jättefina program och var ordentligt glada att få sina första guldmedaljer. Om de fortsätter träna lika duktigt så finns det goda chanser att det fortsätter i samma stil.

Annons
 

I ungdomsklassen tävlade man sedan i rep och boll. LKGF var representerade med två gymnaster, Claudia Gunnarsson och Amanda Lindblom. Claudia slutade på en sjunde plats och Amanda halkade lite längre ner på resultatlistorna, men båda flickorna genomförde fina tävlingar och hade klart godkända insatser betonar Sophia Walfridsson.

I öppna klassen tävlade de lite äldre flickorna i ett repprogram och ett valfritt program. Även här hade LKGF två gymnaster med, Wiktoria Matulaniec och Emma Sandell. För Wiktoria, som tävlade i rep och band, var detta hennes första tävling som junior. Wiktoria slutade på en tionde plats.
– Hennes nya program är avsevärt svårare och tiden hon hade att förbereda sig på var knapp, så vi är nöjda med Wiktorias insats. Emma var stabil i båda sina program vilket var positivt då Emma vanligen har lite dåliga tävlingsnerver. Hon slutade på en nionde plats, avslutar Sophia Walfridsson

Nästa tävling för LKGF:s miniorer, ungdomstrupp, ungdomar och vår nystartade juniortrupp är i Halmstad i slutet av nars. Klart är också att Emma och Wiktoria tillsammans med LKGF:s senior Ida Nordehammar, åker på sin första nationella tävling för juniorer och seniorer, RG-star i Kalmar den 10-11 mars. Ida kommer dessutom att representera Sverige på en tävling i Spanien i april.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser