Annons

Räddningstjänsten behåller bandvagn

När Landskrona Direkt var i kontakt med Räddningstjänsten på fredagsförmiddagen kunde de rapportera att trafiken runt kommunen flyter på, om än i reducerat tempo. Några allvarligare incidenter har inte heller inträffat.
– Vi hjälpte hemtjänsten en hel del under gårdagen samt körde en läkare från Asmundtorp till Landskrona lasarett, säger styrkeledare Ulf Berg.

Dessutom var räddningstjänsten med en bandvagn utanför Glumslöv och hjälpte till efter att ett pågatåg spårat ur.
– Urspårningen berodde på en snövall men inte heller här skadades någon. Resenärerna fick hoppa på ett annat tåg på spåret intill men personalen körde vi hem med bandvagnen, säger Ulf Berg.

Annons
 

Bandvagnen samt en förare har man lånat av försvaret och man har nu tagit beslutet att behålla dessa här i Landskrona åtminstone till lördagen.
– Vi ska just nu sätta oss ner och försöka kartlägga vad vi har framför oss. Vi ska jämföra våra prognoser från vägverket samt vad meteorologerna säger. Det ska komma in mer snö men exakt när det blir vet vi inte. Men vi förbereder oss och är klara att rycka ut när det behövs, fortsätter Ulf Berg.

Klart är i alla fall att allmänheten har insett allvaret.
– Trafiken är mycket glesare än en vanlig vardag och hastigheterna har sjunkit. Man bör dock fortfarande ta det mycket lugnt. Det råder svår halka på många ställen och ett stopp i trafiken kan inträffa var och när som helst, avslutar styrkeledaren.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser