Annons

Treklövern öppnar för privata alternativ inom äldreomsorgen

Den styrande Treklövern vill öppna för privata alternativ inom äldreomsorgen. Det framgår av budgetdirektiven för kommande år. Här får äldre- och omsorgsnämnden i uppdrag att plocka fram hur ett kundvalssystem kan vara infört senast 2010 och dessutom skall äldre- och gruppboende upphandlas gällande såväl markköp som byggande och drift.
– Vi vill ge medborgarna möjlighet att välja mellan olika alternativ, som det är i dag så hänvisas man endast till kommunala inrättningar, förklarar kommunalrådet Tutti Johansson Falk, m, och treklövern fick med sig Sverigedemokraterna på förslaget som därmed har majoritet den dagen frågan kommer upp i fullmäktige.
Socialdemokraterna valde att avstå från att rösta när budgetdirektiven behandlades i kommunfullmäktige.
– Vi avstår eftersom det är den styrande minoriteten med hjälp av Sverigedemokraterna som står bakom direktiven. För vår del så är vi av ideologiska skäl motståndare till att vård och omsorg överlämnas till privata intressen. Vi vill att varje skattekrona går till att utveckla vården och inte som vinst åt privata vårdbolag, förklarade oppositionsrådet Niklas Karlsson, s. Först ut att drivas privat kan det planerade äldreboendet på Västra Fäladen bli, men några förfrågningar från privata vårdbolag har kommunen ännu inte fått.
– Förhoppningsvis kommer det nu när vi öppnar för möjligheten, menar Tutti Johansson Falk och nämnder flera olika bolag som runt om i landet bedriver liknande verksamheter.
– Själv har jag besökt Attendo Care som bedriver verksamhet i Malmö och det finns många andra företag som kan bli aktuella, påpekar hon avslutningsvis.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser