Annons

Gubben på hundralappen

Det har väl knappast undgått någon vid det här laget att Carl von Linné fyller 300 år i år? Om det har det, kommer man i alla fall att veta det vid årets slut. Han kommer nämligen att firas stort över hela världen. Den nystartade fria teatergruppen Öresundsteatern i Landskrona deltar också i jubileet och det gör de med nyskrivna barn- och ungdomsföreställningen ”Gubben på hundralappen” som har urpremiär på Husensjö skola imorgon. I föreställningen kommer barnen att få träffa den världsberömda jubilaren, gestaltad av skådespelaren Per Ullberg, och höra honom själv berätta om sitt fantastiska och mycket spännande liv som upptäcktsresande och vetenskapsman.
– Intresset för föreställningen har varit mycket stort, berättar Anders Kungsman, konstnärlig ledare för Öresundsteatern, och tillägger att vad han vet är de den enda teatergruppen i Skåne som erbjuder en teaterföreställning om Linné under jubileumsåret.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser