Annons

Smultron, surströmming och saffransdoftande fiskgryta

Det blir danskt besök på vårens första torsdagslunch på teatern. Teaterchefen och pianisten Anders Ahnfelt-Rønne från Rialto Teatret i Köpenhamn gjorde förra året en uppskattad föreställning med svensk musik och svenska texter och med surströmmingsburkar och Pripps Blå på borden. Nu kommer den över sundet och namnet för torsdagens föreställning är ”Smultron och surströmming”.
På scenen står svenska skådespelerskan Saga Gärde som just nu ses i TV-serien Playa del Sol på och som medverkat i en rad teaterföreställningar i Göteborg och Stockholm. Tillsammans med Anders Ahnfelt-Rønne (som är halvsvensk) på piano och Lars Rønne Olsen (”kvartssvensk”) på kontrabas gör hon ett kärleksfullt och humoristiskt porträtt av Sverige. Monica Zetterlunds älsklingslåtar, Jan Johansson, dikter och sånger av Nils Ferlin, Gustaf Fröding, Beppe Wolgers med flera. Vid detta gästspel på svensk mark kommer även några danska inslag att ingå. Nytt för våren är att lunchen levereras av Baggens Pub & Restaurang. På menyn vid första tillfället står saffransdoftande fiskgryta med aioli.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser