Annons

Gert Jacobsson på Rum för Reklam

Landskrona Museum, Rum för Reklam, visar verk av den internationellt kände grafiske designern Gert Jacobsson. Gert var en av de första i Skandinavien som använde datortekniken i sitt arbete som grafisk designer. På ett tidigare oöverträffat sätt integrerade han den nya tekniken med ett stort typografiskt kunnande.
Från och med söndag kan man alltså se valda delar av hans verk få museets fjärde våning.
– Utställningen grundar sig egentligen på en donation till Rum för Reklam, säger Birthe Wibrand på museet.
– Det var Gerts önskan att hans material skulle hamna i Landskrona eftersom de har Sveriges enda arkiv för reklam, säger Gunnel Jacobsson, änka efter Gert Jacobsson som gick bort 2005.

Internationellt känd blev Gert genom flertalet utmärkelser i affischbiennaler världen över. Röda Korset och Världshälsoorganisationen (WHO) är exempel på organisationer som Gert utformat affischer till. Affischkonsten gjordes vid sidan om det kommersiella arbetet på Reklambyrån Arbmans i Malmö, där han var verksam under åren 1962-1998. I utställningen lyfts bland annat Gert Jacobssons arbeten för Region Skåne, Lammhults och Kullander & Kullander fram. En rad bokomslag, logotyper och några typsnitt ingår också i Gerts levnadsverk. Bibeln i urval och bild är en av alla de böcker som Gert Jacobsson formgav. Utställningen på Landskrona Museums Rum för Reklam visar genom skisser och färdigt material bredden av Gert Jacobssons produktion.

Annons
 

Utställningen pågår under perioden 11/2-6/5-2007 och öppnar med vernissage på söndag kl.14.00-16.00, Rum för Reklam, 4:e våningen, Landskrona Museum.
Invigningstal hålls av copywriter Per-Henry Richter.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser