Annons

Annehem satsar i centrum

Fastighetsbolaget Annehem fortsätter att satsa i Landskrona och köper nu tre fastigheter utmed Storgatan av HSB för 32 miljoner kronor.
– Vår ambition är att vara med och utveckla Landskrona som har alla förutsättningar med sitt läge i regionen, förklarar Annahems förvaltare Lars Bengtsson som dock inte vet vad som skall hända med gamla AG-fastigheten och Gallerian som också ägs av Annahem.
Just för dagen är inget aktuellt, men det finns en del planer och vi hoppas kunna presentera några verksamheter inom en nära framtid. Mer specifik än så kan jag inte vara.

Från HSB:s sida handlar det om att renodla verksamheten, man säljer kontorsfastigheter och köper bostadsfastigheter.
Försäljningen ligger i linje med vår ambition att satsa mer på bostäder, förklarar Kenneth Håkansson och i höstas köpte HSB 177 hyreslägenheter i 17 fastigheter av Skånska Snickare som skall läggas till HSB:s övriga hyreshusbestånd, ett 30-tal fastigheter med ungefär 600 lägenheter.
– Men genom försäljningen till Annehem ser vi över vårt bestånd och inriktar oss mer mot bostadsmarknaden, poängterar Kenneth Håkansson och medan inflyttningen pågår för fullt i Nyhamn arbetar HSB med nästa projekt, runt 200 nya bostäder i Häljarp.
Häljarp växer så det knakar, så det är viktigt att vi kan hänga med vad gäller utbyggnaden av samhällsservice, förklarar kommunalrådet Torkild Strandberg som närmast tänker på den planerade utbyggnaden av nya skollokaler.

Annons
 

Vad gäller Annehems engagemang i centrum så är det besvärande för centrumutvecklingen att såväl AG-fastigheten som Gallerian i det närmaste står helt tom.
– Jag har bara hört lite rykten om att något skall vara på gång, men några konkreta planer har jag inte tagit del av, konstaterar Torkild Strandberg som dock hoppas att lokalerna inte skall behöva stå tomma länge till.
– Det skulle vara bra om vi fick verksamhet i lokalerna och jag hoppas verkligen att fastighetsägarna lyckas hitta nya hyresgäster.

Förutom tio fastigheter i centrala Landskrona har Annehem, med huvudkontor i Limhamn, fastigheter i Malmö, Lund, Hässleholm och Kävlinge. Annehems verksamhet är huvudsakligen inriktad mot bostads- och vårdfastigheter i Öresundsregionen. Bolagets två största projekt är Victoria Park, ett boende för personer i åldern 55-75, och Malmö Tower, en runt 200 meter hög bostadsfastighet som kommer att vara belägen i den nya stadsdelen Hyllie i södra Malmö.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser