Annons

Mer kameraövervakning i Landskrona Sedan tidigare är parkeringsplatsen på Kasernplan kameraövervakad och nu har Landskrona kommun fått tillstånd att, under bestämda tider, övervaka andra strategiska platser i centrum.

Länsstyrelsen har idag beslutat att låta Landskrona kommun placera ytterligare 16 övervakningskameror i centrala Landskrona under fredag, lördag och söndag natt. Sedan tidigare finns nio sådana kameror vid Kasernplan i centrum samt fyra vid Västra Fäladens centrum.

Landskrona kommun har ansökt om att ha kameraövervakning på strategiska platser i centrum mellan klockan 21.00-06.00 alla dagar i veckan.
– Vi är dock nöjda med det positiva beslutet ifrån Länsstyrelsen, eftersom de allra flesta brotten som vi vill förebygga äger rum under helgernas kvällar och nätter och betraktar detta som ett bra första steg Vi sätter nu omedelbart igång med själva installationsarbetet för kameraövervakningen, skriver kommunalråd Torkild Strandberg (fp) i ett pressmeddelande.
Kameraövervakning är en viktig del i arbetet med att pressa tillbaka kriminaliteten. Jag är nöjd med att vi för börja, men jag betraktar det just som en början. Erfarenheter från kameraövervakning i t ex Storbritannien är goda och vi kommer att följa utvecklingen av liknande projekt både i Sverige och utlandet. Vi avser också att utvärdera kameraövervakningen under 2008 för att därefter ta ställning till om vi ska återkomma med en utökad ansökan.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser