Annons

En av Sverigedemokraternas stolar stod tom vid senaste fullmäktigemötet och nu vill partiet dessutom avsätta en av sina ersättare i tekniska nämnden. Sd har lämnat in en skrivelse till kommunkansliet där man begär att ersättaren Gösta Westergren inte längre ska få representera partiet. Bakgrunden är att Gösta Westergren enligt uppgift ska ha struntat i dagordningen och farit ut i svordomar vid senaste mötet. Gösta Westergren bekräftar för HD/NST att partiet vill sparka honom, men själv vill han sitta kvar.
– Det är en fråga som inte är riktigt besvarad ännu från den juridiska avdelningen på Landskrona kommun, säger han till tidningen och påpekade också att många politiker är färglösa.
De sitter där bara som nickedockor.
Sverigedemokraternas framgångar vid senaste valet innebär att partiet fått många poster att besätta vilket gör att många medlemmar får dubblera sina uppdrag. Nyvalda politiker utan föreningsvana kan då få problem med det politiska vardagsarbetet som ofta är grått och byråkratiskt, fjärran från valrörelsens politiska utspel.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser