Annons

Citystranden flyttas tillbaka Vinterstormarna har flyttat sandstranden till badet på Halvmånen en bra bit norrut, men när sommaren kommer skall badet åter vara på plats.

Vinterstormarna har flyttat sandstranden till badet på Halvmånen en bra bit norrut, men när sommaren kommer skall badet åter vara på plats.
– Dessutom skall vi börja täcka med riktig sand, förklarar Tom Sörensson, verksamhetschef på Fritidsförvaltningen som också hoppas att såväl Citybadstranden på Halvmånen som badet i Bäckviken på Ven skall få Blå Flagg till sommaren.

Blå Flagg är en internationell miljöutmärkelse för hamnar och stränder som finns i ett 30-tal länder, både inom och utanför den Europeiska unionen. Utmärkelsen delas ut till de hamnar och stränder som uppfyller ett antal kriterier som rör vattenkvalitet, säkerhet, service och miljöinformation.
– Två av våra badstränder har redan Blå Flagg, Lill Olas och Cement i Borstahusen, förklarar Tom Sörensson som också hoppas att Cement till sommaren kan vara utrustad med hoppmöjligheter så att man undviker dykning i hamnbassängen.
– Vi undersöker om det är möjligt och på Halvmånen är ambitionen att göra den stranden barnvänligare.

Annons
 

Det var sommaren 2005 som den nya citybadplatsens kunde invigas, då med grustagssand från Kvidinge som lagts ut på en 150 meter lång strandsträcka nedanför vattentornet. Totalt handlade det om 4 000 kubikmeter grus från Kvidinge som bildade den nya stranden. Redan då planerades för en fortsatt täckning med havssand som muddrades bort när den nya Bergsöekajen byggdes. Den lades på land nära Lundåkrahamnen och de miljöprover som tagits visar att den är helt okej som strandsand.
– Nu har vi fått täckningstillstånd från länsstyrelsen och kommer att påbörja arbetet till våren så att stranden står klar lagom till badsäsongen, lovar Tom Sörensson som också hoppas att den konstgjorda stranden med tiden skall klara höst- och vinterstormarna bättre.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser