Annons

Lis Kläpps tavlor

– Hur gör man för att få ställa ut här, undrade Carl Fredrik Reuterswärd efter att ha gästat premiärutställningen ifjol våras med tavlor av CO Hultén på Pumphusets Konsthall. Det är inte bara i besökarantal som konsthallen blivit en succé, även i konstnärskretsar talas det varmt om den nya utställningshallen.
– Första året var helt sanslöst. Man hade ungefär 40000-45000 sittande gäster i restaurangen, vi hade något fler som besökte oss, säger Per-Olof Bodin, ordförande in Borstahusens Konstförening som är den ideella föreningen bakom utställningshallen.
– Glädjande är också det enorma intresse som konstnärer visat oss. Nu blev Lars Jonssons utställning en formidabel kioskvältare. Vi sålde slut allt, säger Bodin som därmed också kunde glädjas åt ett rejält tillskott i föreningens kassa.
– 30 procent av försäljningen tillfaller föreningen och det är naturligtvis värdefullt för oss. Men samtidigt ska vi ha klart för oss att Pumphuset inte hade blivit av, utan alla välvilliga sponsorer, betonar han och nickar hövligt mot tavlan som kungör kulturhusets alla välgörare.

Lis Kläpp
På lördag öppnar åter Pumphuset för säsongen och påpassligt inledds året med en ny utställning i Konsthallen, då Lis Kläpp färgrika, glada och semiabstrakta verk ställs ut.
– Vi tycker att vi även i år fått till sex intressanta utställningar, säger Bodin. I listan finner vi glasdrottningen Ulrica Hydman-Vallien, vars man Bertil hösten 2005 ställde ut i Landskrona Konsthall.
– Denna gången blir det dock inte glas, utan vi kommer att få se Ulricas målningar här i sommar.
Men först ut är alltså Malmökonstnärinna Lis Kläpp.
– Jag vill att man ska må bra, när man betraktar mina tavlor, säger Lis Kläpp när hon visar runt bland sina verk. Här vilar inget tungsinne. Färgerna är pigga och formerna enkla. I de tämligen abstrakta målningarna återfinns figurer som känns igen. Där finns människor, ett djur, några träd, alla lika svåra att artbestämma. Trots att det stormar kraftigt utanför de stora fönsterna och Öresunds vågor är i uppror så känns Lis Kläpps målningar som ett vårtecken. Jodå, man mår bra.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser