Annons

Treklövern vill ha skolk i betygen

Tidigare i veckan skrev vi att treklövern vill införa ordnings- och uppförandeomdöme för grundskoleeleverna i Landskrona. Nu vill man ta ännu ett steg genom att, i betygen, skriva upp skolk och olovlig frånvaro från och med höstterminen 2007.
– Skolk och olovlig frånvaro är ett problem i våra skolor. Flera undersökningar visar att den som skolkar löper större risk att dras in i kriminalitet, narkotikamissbruk och misslyckas med skolan, säger Lisa Flinth (fp), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.
Enligt ett pressmeddelande så står treklövern även bakom detta förslag som kommer att tas upp i nämnden den 7 februari.
– Att skriva in olovlig frånvaro i elevernas terminsbetyg är en av de få åtgärder som har visat sig fungera. När icke anmäld frånvaro skrevs in i stockholmselevernas terminsbetyg minskade den olovliga frånvaron med ungefär en fjärdedel, avslutar Lisa Flinth.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser