Annons

SD: -Inför jobbgaranti enligt Skärholmsmodellen

Sverigedemokraterna vill skärpa kraven för socialbidrag. I en motion till fullmäktige kräver partiet att jobbgaranti enligt Skärholmsmodellen införs i kommunen. Ett förslag som tidigare presenterats av folkpartiet. Alla socialbidragstagare skall få en snabb och individuell bedömning. Och är det arbetsbrist som är orsaken till bidragsberoendet skall personen vara i arbete inom fem dagar. Hittar man inget eget arbete skall detta erbjudas av kommunen, skriver motionärerna Thord Lindblom och Svenny Håkansson och som förslag nämner motionärerna parkskötsel eller extra händer inom vården. Vidare vill motionärerna att kommunen uppvaktar regeringen med målsättningen att socialtjänstlagen skärps så att det blir kommunernas skyldighet att erbjuda praktik eller arbete. Eftersom frågan också är prioriterad av den styrande Treklövern så lär förslaget vinna gehör i fullmäktige även om oppositionen bestående av socialdemokraterna och vänsterpartiet ser en fara i att det skapas ett B-lag på arbetsmarknaden som pressar lönerna neråt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser