Annons

Gymnasister från Helsingborg gjorde examensarbete på GA-skolan

När Michelle Boese och Jessica Andersson planerade sitt examensarbete så föll valet på GA-skolan där de båda varit elever.
– I klassen funderade vi på ett mentorprojekt som vände sig till yngre elever och då föll valet på GA-skolan och eleverna i årskurs sju, berättade Michelle Boese när avgångseleverna från Johannes Hedbergsgymnasiet i Helsingborg i förra veckan avslutade sitt projekt.
– Vi funderade på att många elever lämnade skolan utan att gå vidare till gymnasieskolan och det vill vi gärna ändra på, förklarade Jessica Andersson innan det var dags att tillsammans med Donna Cicek leda en lektion i uppskattning.
– När man är ung är det lätt att hänga upp sig på småsaker, vi vill visa att det finns barn i andra delar av världen som har det mycket värre och att det gäller att ta vara på de möjligheter man för att utbilda sig och göra något bra av livet.

Eleverna från Johannes Hedbergsgymnasiet har arbetat på GA-skolan i några månader och känner inte riktigt igen den bild av skolan som de senaste veckorna dominerat nyhetsrapporteringen.
– Det är inte den skola vi mött. Visst har det varit lite stökigt, men inte värre än på andra skolor, summerade Michelle Boese innan det var dags att leda en lektion där fördomarna mot dagens ungdomar diskuterades. – Projektet är jättebra och kontakten mellan våra elever och gymnasieeleverna har varit jättefin, förklarade läraren Lennart Landin och kollegan Lars Sander ser gärna att det blir en fortsättning, kanske med elever från någon av kommunens gymnasieskolor.
– Eleverna har lättare att ta till sig budskapen när de kommer från något äldre ungdomar, det åldersmässiga avståndet blir inte så stort. Även eleverna gillade de annorlunda lektionerna och Erica Jaakkola tyckte tillsammans med kompisen Maja Eskilsson att de annorlunda lektionerna var intressanta.
– Det har varit jättebra och det är kul att höra något annorlunda. I projektet ingick även information om faran med droger där eleverna fick skapa ett antidrogkollage.
Dessutom var Kerstin Stöckl inbjuden som föreläsare kring relationerna mellan unga människor. Och borta var de negativa stämningarna som fått dominera bilden av GA-skolan och Jessica Andersson var nöjd med sitt val av examensarbete.
– Att få vara vägvisare åt eleverna kan kanske få dem att gilla skolan lite mer och satsa på att läsa vidare. Det är vårt mål med projektet och det känns som vi lyckats, summerade hon och med i funderingarna finns också att göra den 26 januari till ungdomens dag, precis som det finns fars och mors dag i almanackan.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser