Annons

En skrapa sen funkade

Det krävdes en time-out och en utskällning för att Lejonetspelarna igår skulle samla ihop sig och till slut vinna tämligen komfortabelt med 9-4 i den sedan tidigare uppskjutna matchen mot Glimma.
Vi var inte riktigt vakna när pucken sattes i spel, konstaterar Torbjörn Torpling.

– Vi drog på oss ett par utvisningar i början och Glimma fick också ta ledningen med både 0-1 och 0-2 halvvägs in i första och jag befarade en upprepning av matchen uppe i Glimåkra men vi tog en timeout och ledarna i båset fick höja rösten rejält för att killarna skulle vakna, vilket dom också gjorde.
Efter skrapan så blev både inställning och spel mycket bättre och Lejonet tog över matchen totalt. Det dröjde dock till 17,33 innan hemmalagets första mål för kvällen kom, när Mattias Hermansson, som för övrig var kvällens poängkung, fyra mål och assist, satte pucken bakom en skymd Glimma målvakt.
Kvitteringen kom bara minuten senare när Dick Sjunnesson sköt ett skott som slank in mellan benen på målvakten.
– Andra perioden dominerade vi totalt, anser Torpling som trots allt fick se Mattias Möllerström göra en snygg räddning på en soloåkande Glimmaspelares skott. Mattias Hermansson gör två mål ett i boxplay i en mycket bra period.

Annons
 

I början av tredje fick Lejonet spela fem mot tre och detta utnyttjade man bra då man låter pucken gå som på ett snöre innan den sitter snyggt i nästan tom kasse, 6-2.
I mitten av perioden kommer Glimmas reducering men strax därefter får Lejonet ytterligare ett friläge med nerdragning och straffslag som följd. Magnus Hermansson sätter stensäkert straffen i mål. En och en halv minut senare stänker Dick Sjunnesson in 8-3 med ett snyggt slagskott. Glimma reducerar än en gång i boxplay. Kvällen avslutas med att Mattias Hermansson sätter sitt fjärde mål och fastställer slutresultatet till 9-4.

– Det är en bra match, förutom dom tio första minuterna, summerar Torpling som nu har ett svårt bortaderby att se fram emot på söndag.
– Mot Åstorp kan vad som helt hända. Då gäller det att vara vaken från start.

MATCHFAKTA
Lejonet – Glimma 9-4 ( 2-2, 3-0, 4-2)
Målgörare Lejonet: Mattias Hermansson 4, Dick Sjunnesson 2, Tobias Nilsson, Mattias Nilsson och Magnus Hermansson.
Skott: 51-44
Utvisningar: Lejonet 7 x 2 min Glimma 5 x 2 min.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser