Annons

Csabas nya film hyllas innan premiär

Imorgon har Landskronafilmaren Csaba Bene Perlenbergs nya korta långfilm Väsenpumpen världspremiär på Göteborg Internationella Filmfestival.

Såväl Csaba som filmbolaget gläds åt Helsingborgs Dagblad att kulturredaktör Gunnar Bergdahl innan premiären hyllar filmen.
– Riktigt imponerande och med det rättaexistentiella suget, menar Bergdahl.

Annons
 

Även festivalledningen på Göteborgs Filmfestival är imponerade.
– Ett fascinerande upplägg och strålande, till stor del improviserat, skådespel av Anders Granström och Lars-Erik Berenett. En kompromisslös film av ett snitt man sällan ser nuförtiden och som inte bör missas!

– Väsenpumpen är en unik svensk film och håller internationell toppklass, skriver filmbolaget i sin pressrelease och berättar vidare att hela filmen utgörs av en enda timslång tagning. Denna är i sin tur helt igenom improviserad av skådespelarna. De har utgått endast från gemensamma samtal och berättelse och karaktärsmanus skrivna av Csaba Bene Perlenberg.
– Jag har en känsla av att många skådespelare idag känner sig som replikmaskiner. Därför ville jag ge dem en möjlighet till frihet i sina gestaltningar, säger Perlenberg.

Regissören och skådespelarna har tillsammans vidareutvecklat och fördjupat berättelsen om två barndomskamrater, Nils och Bror, som återförenas efter 52 år. Den ene är där på den andres begäran. Deras möte blir en omvälvande återförening, där nuet blandas med det förgångna; där sanningar omprövas och minnen analyseras. Men det blir också en uppgörelse med nuvarande invanda mönster, och en slutlig upplösning på den mörka gärning de begick i sin barndom.

Filmen är producerad av Fredrik Myrtell och Csaba Bene Perlenberg, i samproduktion med Filmcentrum Syd och med stöd av bland andra Landskrona Kulturförvaltning.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser