Annons

Strandberg svarar på Karlsson-fråga om flyktingpolitik

I en artikel som presenterades på Landskrona Direkt förra måndagen utryckte oppositionsråd Niklas Karlsson (s), sin oro för flyktingmottagningen. Nu har han även skickat frågan vidare till kommunalråd Torkild Strandberg.
– Den fortsatt starka inflyttningen av nyanlända flyktingar till Landskrona har medfört att resultaten av kommunens integrationsinsatser är alltför begränsade för att på ett avgörande sätt förändra levnadsvillkoren i kommunens mest utsatta områden, säger Niklas Karlsson.
– Det är min uppfattning att det behövs ett initiativ från kommunens sida för att starta en diskussion med regeringen om hur Landskrona och andra berörda kommuner kan få bättre förutsättningar att hantera den utmaning som inflyttningen från andra länder inneburit. Med anledning av detta har jag idag frågat kommunalrådet Torkild Strandberg (fp) om han delar min uppfattning och vad han är beredd att göra.

– Det hela är faktiskt lite märkligt. Nu vill han att vi ska agera efter att socialdemokraterna styrt i 12 år, säger Torkild och fortsätter.
– Det är en stor och viktig fråga. Mitt huvudfokus ligger dock först och främst på vad vi kan göra själv innan vi ger oss in på hur andra bör göra.

Annons
 

Läs förra veckans artikel.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser