Annons

Stort erkännande åt eventkoordinatorutbildningen

Eventkoordinatorutbildningen på TechFuturum startar samarbete med Svenska EventAkademin vilket skapar tillgång till ett stort nätverk inom event- och upplevelsebranschen för Landskronastudenterna.

Svenska EventAkademin har grundats för att skapa en arena för branschens aktörer och för att vidmakthålla en professionell dialog, allt med syfte att utveckla en ung och vital bransch med stora ambitioner. Genom denna kontakt har ett stort projekt för eleverna på eventkoordinatorutbildningen kommit till stånd – NarrenPriset.
Denna fest med föreläsningar och prisutdelning som har arrangerats i Stockholm de senaste fem åren flyttar i år till Malmö och arrangeras av studenterna på Eventkoordinatorutbildningen i Landskrona.

Annons
 

Narrenpristagarna som utses av Svenska EventAkademin varje år är personer som ökat mervärdet och därmed medverkat till att eventet inte bara blev en upplevelse utan en utvecklande inlevelse.
Att i samarbete med Svenska Eventakademin få arrangera Narrenspristudelningen är en enastående möjlighet och ett enormt erkännande av eventkoordinatorutbildningen i Landskrona, säger studenten Mats Nilsson.
– Utöver det stora värdet av att praktiskt organisera och genomföra evenemanget ges vi en unik möjlighet att möta och inspireras av kunder, aktörer och framtida arbetsgivare.

Idén i år är att utveckla det som EventAkademin redan påbörjat, partnerskap med KY-utbildningar med inriktning på event-, mötes-, rese-, turism-, nöjes-, restaurang- och upplevelseindustrin.
Temat för året är ”Framtiden är Nu”. Detta genomsyras i programpunkterna såsom frågeställningarna i Workshopen för studenterna, inriktningen på föreläsningarna och paneldebattens ämne.
– Vi vill att morgondagens aktörer skall möta dagens och få till ett meningsfullt möte med mycket kunskapsutbyte, säger Aida Winnerström, projektledare koordinatorgruppen.
Detta är vår bransch stora inspirationsdag med ny kunskap, massor av kontakter och prov på vad som just nu ligger i framkanten av vår industri, säger Håkan Sterner EventAkademins sekreterare.”
– Att flytta prisutdelningen från Stockholm är en stor sak, men med tanke på Öresundsregionens utveckling och Malmö stads inriktning de närmsta åren känns det naturligt.

Svenska EventAkademins tolv Narrenpristagare, vilka studenterna från Landskrona får stifta bekantskap med är:

Årets EventManager: Maria Rudell Viking, Ericsson
Årets EventProducent: Ola Bringle, Boden & Co
Årets Branschutvecklare: Bert Karlsson, Marianne Grammofon
Årets PR-bragd: Anders Hvidfeldt, SVT
Årets Arena: Katarina Videll – SJ Event
Årets Publika Event: Eva Rydberg, Fredriksdalteatern
Årets Event Marketing – Jesper Kjeargaard, Knock
Årets Manager: Leif Henriksson, Blixten & co
Teknik: Peter Wallgren – Gyro Media
Årets Artist – Bounce
Årets talare: Fredrik och Teo Härén, SAJ Förmedlingsbyrå AB
Årets Programledare – Filip Hammar & Fredrik Wikingsson, Reality Club AB

Fakta om Eventkoordinatorutbildningen på TechFuturum
Mycket kortfattat går utbildningen ut på att lära sig de moment som kan ingå i ett event. Exempel på ämnen/kurserman läser är marknadsföring, kommunikation, evenemangshistoria, evenemangsproduktion, produktionsekonomi och entreprenörskap.
Som alla KY-utbildningar bygger denna utbildning mycket på att ”vara ute i verkligheten”. I utbildningen ingår 22 veckors LIA (läran i arbetslivet).
Under LIA-perioderna ska studenterna få tillfälle att tillämpa och komplettera de kunskaper som inhämtats under den skolförlagda tiden.

Mer information:
www.eventakademin.com
www.techfuturum.se

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser