Annons

Gröna greener lockar golfarna


Att tiden är ur led syns inte minst ute på golfbanan där skidsemestern bytts mot en runda golf.
– Vi har haft milda vintrar förr, men inte så här extremt, förklarar Håkan Anderberg, klubbchef för Landskrona golfklubb och tillägger att de två banorna har varit öppna i stort sett hela hösten och vintern.
Men nu har vi stängt den gamla banan eftersom det är så blött i marken. Men gräset växer än och vi klippte strax före jul och de skulle kunna klippas igen, helt otroligt.
Även om golventusiasterna gillar att spela året runt så skulle Håkan Anderberg gärna se att det kom några rejäla frostnätter.
– Snö är jag gärna utan, men frost är bra för marken och ger naturen en chans att återhämta sig.

Det är inte bara hemmaspelare som söker sig till den vackert belägna banan i Borstahusen, många tillresta gäster provar gärna sina golfkunskaper på de två banorna. Och för att locka än fler besökare kommer greenerna på gamla banan att läggas om till hösten, en satsning som kostar runt fem miljoner kronor.
– De gamla greenerna är för dåligt dränerade och genom att lägga om dem höjer vi också kvalitén på banan, poängterar Håkan Anderberg. Och för att klara ekonomin höjs också medlemsavgiften för seniorerna med 300 kronor till 3 700 kronor, men de första fyra åren får man som senior dessutom betala en förhöjd avgift med femhundra kronor. Landskrona Golfklubb har runt 2 800 medlemmar och när det gäller kön för medlemskap så är den nu ordentligt avbetad.
– De som vill spela enbart som vardagsmedlemmar kan få medlemskap nästan omedelbart, men för att komma till på fulltid tar det något år, förklarar Håkan Anderberg som också räknar med att klubben kommer att öka marknadsföringen när Stugbyn i Lill Olas rustas upp.
– Då kan vi ta emot fler gäster och det är positivt för såväl oss som kommunen.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser