Annons

Satsningen på Strand en framgång

Nystarten av krogen på Strand blev en framgång och nu ändrar krögarna Fredrik Nilsson och Jörgen Ingelsson på planerna.
– Vi hade planerat att hålla stängt under i två månader, men trycket på oss att hålla öppet har varit stort och vi ger oss gärna, förklarar en mycket nöjd Fredrik Nilsson som kan blicka tillbaka på några framgångsrika månader.
– Det har gått över förväntan och besökarna är glada över att krogen har öppnat igen och reaktionerna har genomgående varit positiva.

Debatten om Strands framtid var länge både het och intensiv. Protesterna var omfattande när beslutet togs att omvandla den antika krogen till en skönhetsklinik och mindre restaurang.
– Det finns så klart de som tycker att det är synd att inte hela Strand har öppet, men samtidigt förstår man att det inte gick att få ekonomi i verksamheten, menar Fredrik Nilsson som trivs med krogen i det nuvarande formatet.
– Nu kan vi ta hundra gäster och det är helt perfekt.

Annons
 

Strands nuvarande byggnaden invigdes 1994 efter en dramatisk brand ett år tidigare som innebär att den gamla, anrika sommarkrogen brann ner till grunden. Första året blev också en stora framgång, men strax började problemen hopa sig vid horisonten och av olika anledningar svek publiken. Mats Wilhelmsson, som höll i taktpinnen såg tidigt vad som höll på att hända och sålde verksamheten i tid. Olika krögare tog därefter chansen att driva Strand, men samtliga slutade med konkurs och för kommunens vidkommande blev Strand ett gökägg i den kommunala ekonomin. De kommunala förlusterna uppgick till närmare tio miljoner kronor. Efter år i träda har Strandpaviljongen nu fått nytt liv krögarna sjuder av optimism.
– Vi kommer att behålla Walters sommarkrog i Borstahusen, men har sagt upp kontraktet med Hilleshög. Nu kommer vi att koncentrera vår verksamhet hit och de närmaste månaderna kommer vi att ha öppet under lunchen, berättar Fredrik Nilsson och till alla hjärtans dag den 14 februari gäller även kvällsöppet.
– Och till sommaren hoppas jag att vi kan komma igång med lite lättare underhållning, lovar Fredrik Nilsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser