Annons

Hemmagjorda smällare får elever att strejka

Sedan nyår har ett flertal skolor haft problem med att elever skjuter raketer och smäller av hemgjorda smällare i lokalerna. Senast var på onsdagsförmiddagen då en elev släppte en smällare i trapphuset från tredje våningen på GA-skolan. Smällaren for hela vägen ner i källaren. Där stod en städerska som inte kunde komma undan innan smällaren exploderat.
– Hon chockades rejält och fick åka till sjukhus med en städledare, bland annat för att kolla så att hennes hörsel inte skadats, säger skolans rektor Patrik Helgesson samma eftermiddag.

Trots att det generellt inte smälls mer på skolorna än tidigare år så är rektorn bekymrad.
– Det tillverkas inga smällare som förr. Nu gör de som vill smälla så att de demonterar raketer och bygger egna smällare.

Annons
 

När Landskrona Direkt talar med rektorn håller han som bäst på att skriva en polisanmälan i ärendet.
– Vi har en som är misstänkt för dagens incident och det ska anmälas. Vi kommer dessutom att tala med hans föräldrar under morgondagen. Tidigare i veckan har även samtliga föräldrar fått ett brev hemskickat där vi ber om att de talar med sina barn om det hela, säger Helgesson.

En elev som vill vara anonym har mailat till redaktionen. I mailet uppger eleven att folk är rädda för att gå i korridorerna till matsalen, att folk är rädda för att bli skadade. Dessutom uppger eleven att några studerande strejkar på grund av rädsla för smällarna.
– Det stämmer att några elever gick hem idag. Jag förstår om de är rädda men vi har inte gett någon tillåtelse till detta. Det är bara att hoppas att de tagit hem skolböcker så att de inte blir efter, avslutar rektorn.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser