Annons

Starkast i Skåne

Årets Skånska Mästerskap i tyngdlyftning avgjordes på lördagen i Trelleborg. Det gick riktigt bra för Landskrona Atletklubb som knep hela 14 medaljer.

Det gick riktigt bra för klubbens debutanter, då Anette Håkansson tog tre guld i damernas 63 kilos klass och Alae Alasadi blev sammanlagd fyra i herrarnas 62 kilos klass. Det som utmärker noviserna är att de även är duktiga utövare i andra idrotter.
Anette är en stor stjärna i Gubbarna/Wargos damlag i handboll, Alae är boxare men som sagt även en duktig tyngdlyftare och tog en silvermedalj i ryck med 36 kilo och en bronsmedalj i stöt med 47 kilo, meddelar Kristian Berglund från LAK.
Kristian svarade själv för en stor bedrift då han i sin comeback efter en knäskada tog tre medaljer En bronsmedalj i ryck på 35 kilo, två guld, i stöt, 53 kilo respektive sammanlagt, 88 kilo. Imponerande med tanke på att han ännu inte är helt återställd.

Annons
 

Rutinerade Patrik Helgesson blev också han skånsk mästare.
Han tog hand om alla tre guldmedaljerna, i ryck lyfte han 101 kilo, stöt 115 kilo och det sammanlagda resultatet blev 216 kilo, vet Berglund och avslutar med Marcus Ahls fina resultat.
Även han blev skånsk mästare, Marcus tog två guld och ett silver. Silvret tog han i ryck med 106 kilo. Han stötte 134 kilo och det sammanlagda resultatet blev 240 kilo.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser