Annons

Inga vågor på inomhusrodden

Stormen stoppade roddare från Halmstad, men från danska Köge tog man bron över för att få tävla i Swedish Open Indoor Ergorowing 2007, Sveriges största tävling i inomhusrodd, som Landskrona Roddklubb arrangerade för 11:e året i rad.
– I Danmark är sporten betydligt större än här hemma och där finns roddare som bara tävlar på maskiner, berättade Bengt Nilsson som hoppas att roddmaskinen skall vinna terräng också i Sverige.
– Det kommer att ta tid, men det går åt rätt håll. Halmstad arrangerade en tävling före jul och vi kör en inomhusserie över fyra tävlingar, förklarade han, nöjd över att hela 300 roddare anmält intresse för tävlingen.
– Vi hade en svacka förra året, men i år ser det bra ut och förhoppningsvis skall vi kunna locka fler roddare i framtiden, poängterade han väl medveten om att det var betydligt skönare att ro inomhus på en roddmaskin än att ge sig i kast med vädrets makter ute på öppet hav.
– Det är en enorm skillnad att ro på vatten och med maskin, två helt skilda sporter.
Nytt för i år var slide-rodd i fyror, fyra roddmaskiner i rad kopplades samman och det blev en lyckad premiär för denna tävlingsform i Sverige.
– Det gick riktigt bra och är säkert en tävlingsform som både tilltalar roddare och publik, analyserade Bengt Nilsson som fick se Höganäs Pontus Gustavsson vinna årets andra inomhustävling och inte helt oväntat tog VM-roddaren Frida Svensson hem sitt lopp i överlägsen stil. Det stora målet för Pontus i år är U23 VM, som avgörs i Skottland medan Frida Svensson laddar för VM i München och att där komma bland de nio främsta som innebär att hon är kvalificerad för till OS i Peking.

bildtext Uddevallas Tomas Karlsson trotsade stormen för att få tävla i Swedish Open Indoor Ergorowing 2007, Sveriges största tävling i inomhusrodd.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser