Annons

Lugnt i stormen – än så länge Det blåser rejält. Vattenståndet i Borstahusen är så högt att vattnet är i nivå med cementbryggan.

När Landskrona Direkt var i kontakt med räddningstjänsten vid 10-tiden på söndagsförmiddagen hade de inget att rapportera om. Klart är dock att det blåser rejält och den kraftiga vinden kommer att kulminera under dagen. Klockan 11.30 blåste det 16,4 meter per sekund på Campingen. Dagens högsta siffra ligger på 24,4 m/s.

En som tar det lugna är förre fotbollsstjärnan Sonny Johansson som tog en promenad i Borstahusen.
– Det är ju bara luft, sade han med majestätiskt lugn och promenerade vidare i motvinden.

Annons
 

Från Skånetrafiken meddelar man att Öresundstågen norrut är inställda. Det går dock fortfarande tåg över Öresundsbron men det kan ändra sig på mycket kort varsel. På ICA Kvantum säger man dock att om man vill åka norrut så går Pågatågen till Helsingborg och Ängelholm.

På följande sidor kan du följa den aktuella kollektivtrafiken.
www.skanetrafiken.se
www.sj.se
www.banverket.se

Uppdaterat kl. 19.05
Stormen håller som bäst på att bedarra. Från räddningstjänsten rapporterar man om fyra mindre incidenter som är relaterade till den hårda vinden. På förmiddagen fick man rycka ut till Linds hamn där ett träd blåst omkull. På två ställen fick man åka och ta ner reklamplåtar vid byggen som höll på att blåsa ner. Dessutom fick man rycka ut till Vasagatan och sätta fast en ventilationshuv på ett hustak som höll på att blåsa bort. Samma huv var man förövrigt och fixade till tidigare i veckan.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser