Annons

Kommunen kartlägger strålning

Miljöförvaltningen i Landskrona har fått i uppdrag av fullmäktige att kartlägga den elektromagnetiska strålningen i kommunen. Meningen är att man ska kunna tipsa personer som lider av el-överkänslighet om var de bör bosätta sig och vilka områden de bör undvika.
– En undersökning har visat att cirka tre procent av Sveriges befolkning på ett eller annat vis lider av el-överkänslighet. Därför har vi anlitat ett företag som ska kontrollera strålningen i Landskrona, säger ställföreträdande miljöchef Håkan Ärnflykt.

Undersökningarna startar i januari och ska presenteras för miljöförvaltningen i april för att sedan tas upp i fullmäktige.
– Utslaget får visa om man i framtiden kan ta problemet i beaktande när och var man bygger nytt. Inga beslut är tagna men planer finns på att bygga områden med låg elektromagnetisk strålning, avslutar Ärnflykt.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser