Annons

Inomhusrodd i idrottshallen

I helgen genomför Landskrona Roddklubb för 11:e året i rad Sveriges största tävling i inomhusrodd – Swedish Open Indoor Ergorowing 2007. Efter en liten nergång i deltagarantal förra året har tävlingen nu blivit ännu större än tidigare med över 300 startande i olika lopp.

Lördagen ägnas helt åt den traditionella tävlingsformen med enkelmaskiner och 2000-meterslopp för seniorerna.
– Bland annat deltar vår bronsmedaljör från VM, Frida Svensson, säger Bengt Nilsson från arrangörsklubben. Finalerna börjar med de yngsta roddarna klockan 13.00 och avslutas med junior A och seniorer klockan 17-19.

Annons
 

– Söndagen innehåller mer spektakulära lopp. Årets nyhet är slide-rodd i fyror, det vill säga fyra roddmaskiner i rad som är hopkopplade både elektroniskt och mekaniskt. De är uppställda på skenor så att hela paketet rör sig under roddarna. Det är premiär för denna tävlingsform i Sverige, betonar Nilsson och berättar att motsvarande lopp i tvåor också kommer att genomföras. Dessa lopp börjar klockan tio med fyror och därefter följer sprintfinaler för enkelmaskiner. Dagen avslutas med tvåorna framåt lunchtid.
Från hemmaklubben tävlar Olof och Bengt Nilsson bland annat i tvåa.

Startlista finns på www.landskronarodd.se och uppdateras kontinuerligt fram till tävlingsdagen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser