Annons

Statlig satsning ger jobb åt fyra på museet

Regeringen har under åren 2006 och 2007 gett Kulturrådet i uppdrag att stärka arbetet med att bevara, vårda och tillgängliggöra samlingar, föremål och arkivalier inom hela kulturfältet. Satsningen heter Access och Landskrona Museum har sedan våren 2006 fått ekonomiskt bidrag för att anställa fyra personer; två till Föremålsmagasinet och två till Reklamarkivet.

Landskrona Museum har ungefär 30 000 föremål i sina samlingar. Museets mål är främst att genom sina samlingar representera Landskrona med omnejd. Gammalt, modernt, allt är av intresse. På detta sätt bevaras Landskronas materiella kultur för efterlevande, och på så vis kan intressanta och viktiga utställningar produceras, står det att läsa på kulturförvaltningens hemsida.

Annons
 

Du kan nå samlingarna genom att klicka här.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser