Annons

Karlsson kritisk mot Strandbergs uttalande

I gårdagens artikel om de dubbla budskapen om arbetslöshet påstod kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (fp) att anledningen till att man nedrustar komvux är att de statliga bidragen halveras. Enligt Strandberg finns pengarna inte i kommunens egen kassa. Detta får oppositionsrådet Niklas Karlsson (s) att reagera.
– I det socialdemokratiska budgetförslaget fanns pengar anslagna för att kunna fortsätta bedriva vuxenutbildning, men detta sade den samlade borgerligheten nej till, säger Karlsson med anledning av Strandbergs utspel och fortsätter.
– I folkpartiets Landskrona är det bättre att tvinga människor att leva på socialbidrag än att ge dem en utbildning, säger oppositionsrådet Niklas Karlsson.
– I en stad med låg utbildningsnivå, hög arbetslöshet och många invandrare behövs alla satsningar på utbildning och arbete för att kunna minska utanförskap och ge människor bra villkor i livet. Och det kan man göra om man vill, det vet även Torkild Strandberg, fortsätter Niklas Karlsson och avslutar.
– Tyvärr är det i viljan det brister, inte i ekonomin, och det är oförskämt och cyniskt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser