Annons

Frihets- och demokratiutställning på biblioteket

På lördag öppnar en ny utställning om frihet och demokrati på Landskrona stadsbibliotek, utformad av Anne Frank House i Amsterdam. Projektet ”Anne Frank & jag” vänder sig främst till gymnasie- och högstadieelever, och presenteras utifrån två perspektiv på frihet – Anne Franks och den enskilde elevens frihet.

Anne Frank skrev sin dagbok från den 12 juni 1942 till den 1 augusti 1944. Gömd på vinden i ett hus i centrala Amsterdam skrev hon om frihet och sin längtan efter frihet. Dagboken skildrar hennes drömmar, längtan och komplex. Som judinna i ett nazistockuperat Holland var hon helt berövad sin frihet.

Annons
 

Läs mer om utställningen på Levande Historias hemsida.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser