Annons

Marcus Svensson årets Landskronaidrottare

SM-guld i skeet räckte till guld också för bästa idrottsprestation 2006 för unge Marcus Svensson tävlande för Landskrona- Saxtorp JSK. Traditionsenligt har LISA, Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, utsett mottagare av ledarkannen och guldmedaljen för 2006. Kannan, som delats ut sedan 1951, tilldelas Helena ” Lollo” Ställberg, mångårig ledare och tränare i Glumslövs gymnastikförening.
– Helena är en ledare som visat stort engagemang inom sin förening och varit en eldsjäl i 26 år, det är den typen av engagemang som vi gärna vill uppmuntra, motiverar ordförande Gunnar Nilsson LISA:s beslut och hoppas samtidigt att medlemsföreningarna skall fortsätta nominera trotjänare till ledarkannan.
– För föreningslivet är engagerade ledare oerhört viktiga och då skall dessa också uppmuntras för sina viktiga insatser.
De tre senaste årens guldmedalj har gått till OS-skytten Håkan Dahlby, nu har han flyttat till Stockholm och i stället går medaljen till unge arvtagaren Marcus Svensson, 16 år, som vann SM-guld både individuellt och i lag i skeet för seniorer. Dessutom blev han dubbel nordisk mästare och tog silver i lag vid junior-EM. SM-guldet var en mindre bragd av Marcus som var den yngste segraren någonsin och som i år har siktet inställt på VM och EM för juniorer.
– Marcus har onekligen imponerat och hans framgång visar att en bra topp också ger bredd åt idrotten, Saxtorps hela lag skall ha en eloge för sitt EM-guld, berömmer Gunnar Nilsson och den 12 mars klockan 19 kommer Helena Ställberg och Marcus Svensson att få sina utmärkelser i anslutning till LISA:s årsmöte på Folkets hus. Förutom ledarkanna och guldmedalj så delar LISA årligen ut flera ungdomsstipendium och här uppmanas medlemsföreningarna att söka för lovande ungdomsidrottare fram till den 31 januari.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser