Annons

Landskronahem river lägenheter och bygger nya

Landskronahems styrelse har beslutat att riva två fastigheter på Emaljgatan. En av dessa, som rymmer ett tidigare elevhem, har stått tom sedan en tid tillbaka och den andra fastigheten skall vara tömd på hyresgäster i februari.
I de båda fastigheterna som rivs finns 42 lägenheter och tanken är att dessa skall ersättas med ett 60-tal nya lägenheter som då byggs som radhus med egen trädgård.
– Vi vet att den typen av boende är efterfrågad och förhoppningsvis skall det inte behöva dröja allt för länge innan vi kan gå igång med produktionen, sa Landskronahems vd Göran Jingborg i en kommentar.

Styrelsen har också beslutat att inte gå vidare med omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter på Öster. I stället skall lägenheterna renoveras och hyras ut på nytt. Dessutom skall ett nytt gruppboende skapas i en av fastigheterna. Bristen på gruppboende har varit stor och i dag finns en kö på elva personer med rätt till eget boende.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser