Annons

Kommunen fick rätt mot Lövet

Kommunen får även fortsättningsvis rätt att ansvara för köer och avgifter vid den fristående förskolan Lövet i Annelöv. Det framgår av en dom i länsrätten. När politikerna i barn- och ungdomsnämnden gav klartecken för förskolan så var det med reservationen att kommunen även fortsättningsvis skulle sköta köhantering och avgifter. Majoriteten i bun vill säkra sig om att avgifterna blir de rätta och att kösystemet inte förbigås.
Beslutet överklagades till länsrätten med motiveringen att hanteringen av kö och avgift inte hade betydelse för kvalitén på verksamheten och tillade att föräldrakooperativet Lövet drivit verksamheten i 15 år utan anmärkning på varken kvalitet eller säkerhet.
Länsrätten konstaterar emellertid att kommunen har rätt att ställa vilka villkor den vill, så länge dessa ligger inom ramen för verksamheten och avslog överklagan.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser