Annons

Uppgörelse om BoIS hyra på IP nådd

Landskrona Direkt skrev i en artikel tidigare idag (läs här) om att BoIS och kommunen var oense om planhyran ute på idrottsplatsen. Under eftermiddagen nådde de båda parterna en uppgörelse.
– Utan att gå in i detalj på uppgörelsen så kan man säga att vi erlägger den av kommunen fastställda hyressumman. Kommunen och sin sida fullföljer sina avtalade förpliktelser mot oss. Det har genom åren funnits olika uppgörelser mellan kommunen och BoIS, en översyn och sanering av dessa kommer nu att genomföras. Kommunen lovar dessutom att göra en total översyn av det kommunala avgiftssystemet för idrottsklubbar, säger BoIS klubbdirektör Lars Persson på onsdagseftermiddagen.
– Jag skulle vilja kalla det hela för en storm i ett vattenglas, allt
beroende på en olycklig formulering i ett kommunalt protokoll, där det står att det skulle föreligga en konflikt mellan oss och nämnden. Så har aldrig varit fallet,
säger Persson.

– Jag är glad och nöjd med att Landskrona BoIS och kommunen idag nått en uppgörelse som innebär att BoIS betalar de obetalda avgifter föreningen har till kommunen, det säger fritidsnämndens ordförande Tord Ohlsson (fp) på onsdagen.
– Min ambition är nu att blicka framåt. BoIS är Landskronas starkaste varumärke och då måste kommun och klubb arbeta hand i hand. Detta gynnar både klubben och staden.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser