Annons

Flera brandincidenter efter nyår

Brandkåren har i nyårshelgen fått rycka ut vid ett flertal tillfällen. Men tur och rådigt ingripande har förhindrat större bränder.

Strax efter klockan 01.00 på nyårsnatten upptäckte några som befann sig ute hur det brann i ett rum i ett radhus på Vattenverksallén. Dessa larmade då brandkåren men tog sig själv in och släckte eldsvådan med en brandsläckare.

Annons
 

Drygt en timme senare var det dags för en ny utryckning. Denna gången var det en balkongbrand på Helsingborgsvägen. Även här var branden släckt när räddningstjänsten kom till platsen.

Under natten till tisdagen roade sig någon med att skjuta in två raketer på Sandåkersskolan i Häljarp. Den ena for in i en korridor och den andra in i biblioteket. Båda raketerna självslocknade dock trots den stora spridningsrisken, framför allt i biblioteket.

Senare på tisdagen inträffade ett nytt tillbud som kunde sluta illa. Det var ett litet barn som lekt med tändstickor i källaren till villan i Örja. Barnet hade lyckats få eld på en bunt tidningar men pappan i huset fick bukt på branden med hjälp av en skumsläckare.

– Det kunde sluta mycket illa vid samtliga incidenter om inte folk ingripit rådigt. I fråga om incidenten på Sandåkersskolan så är det ren tur att inte böckerna i biblioteket fattade eld, konstaterar Christer Nilsson, informationsansvarig på räddningstjänsten i Landskrona.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser