Annons

Anders Karlssons nya utmaningar

För den socialdemokratiske riksdagsmannen Anders Karlsson innebar valförlusten att han fick byta ordförandeklubban i arbetsmarknadsutskottet mot den i trafikutskottet.
– Efter åtta år med arbetsmarknadsfrågor så känns det lite ovant, men samtidigt är trafikfrågorna viktiga, inte minst med tanke på miljön, förklarar Anders Karlsson som läser in sig på sitt nya område och hoppas att satsningar på alternativa bränsle intensifieras.
– Bilarna måste bli miljövänligare och större hänsyn skall tas till miljön när vi planerar för olika satsningar på infrastrukturen. Anders Karlsson blir också ensam riksdagsman från Landskrona, detta efter att folkpartiets Torkild Strandberg valt att satsa på kommunpolitiken som ordförande i kommunstyrelsen.
– Det är en fördel för Landskrona att ha en riksdagsman, inte minst genom det kontaktnät man får och möjligheten att föra fram kommunens frågor till berörda myndigheter, menar Anders Karlsson som inte döljer besvikelsen om valnederlaget, såväl i riket som på det lokala planet.
Det finns flera skäl till bakslaget, tror han och lyfter fram problemen med att få ut socialdemokratins budskap.
Nu säger alla att jobben kommer, men det har knappast skett över en natt. Här misslyckades vi med att få fram vårt budskap och det fick vi betala för.

Att Landskrona fått tolv Sverigedemokrater som vågmästare i Landskrona blir Anders Karlsson också påmind om.
– Här får jag ta emot många kommentarer, men bland ledande politiker inser man allvaret med att främlingsfientliga partier får framgång. Sverigedemokraternas väljare är inga rasister, det handlar mer om missnöje och besvikelse, menar Anders Karlsson som också är självkritisk mot det egna partiets roll bakom Sverigedemokraternas valframgång.
Många är våra väljare som blivit besvikna av en eller annan anledning och här måste vi vara lyhörda för kritiken och noga analysera vad vi gjort för fel. Vi måste tydligt betona att socialdemokratin är ett parti som bekämpar alla former av orättvisa, det tror jag inte alltid kommit fram i debatten.

Annons
 

Som ordförande i arbetarekommunen bekymras Anders Karlsson också över den lokala valförlusten som innebär att en borgerlig allians skall styra Landskrona de närmast fyra åren med Sverigedemokraterna som vågmästare.
– Tyvärr domineras den lokala debatten av allt för negativa tongångar i stället för att se till alla förutsättningar som kommunen har. Vi har en bra infrastruktur utmed Västkustbanan. Bostadsbyggandet håller hög takt, mycket tack vare att vi nu äger marken som omger tätorten. Vi kommer att fortsätta driva en offensiv politik i kommunen, men också internt arbeta för att stärkta komma tillbaka om fyra år, avslutar Anders Karlsson och får det att låta som ett tidigt nyårslöfte.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser