Annons

Rakettips från brandkåren

Trots helger så är det full bemanning på brandstationen. Åtta man finns i ständig beredskap för att rycka ut om något händer. Jul- och nyårshelgerna brukar dock vara skapligt lugna trots alla levande ljus och fyrverkeripjäser. Christer Nilsson som är informationsansvarig har dock ett par tips inför nyår.
– Hoppa över att sätta raketerna i flaskor. Det är ostabilt. Bättre är att använda en upp och ner vänd läskback. Använd också gärna en cigarett när ni antänder pjäserna. Då riskerar man inte att tända eld mitt på stubinen, tipsar Nilsson och avslutar.
– Viktigt är också att man ser till att fyrverkeripjäserna inte riktas mot byggnader eller annat som kan orsaka fara.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser