Annons

LISA prisar duktiga ledare Gunnar Nilsson, ordförande i LISA, Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, vill främja samarbetet mellan idrotten och samhället i övrigt.

Som ny ordförande i LISA, Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, vill Gunnar Nilsson öka aktiviteterna och lyfta fram de sociala frågorna.
– Idrottsrörelsen är en viktig del av samhället och vi måste ha en konstruktiv dialog med styrande politiker så att idrottslivet i kommunen kan fortsätta att utvecklas positivt, poängterar han och ser fram emot att träffa den nya kommunledningen.
– För att resonera om hur vi skall kunna samarbeta kring frågor som ungdomsidrott, ledarrekrytering och tillgången på arenor och lokaler för idrott.

Sedan några år tillbaka arbetar LISA med handslagetprojektet IK ISI, Integration genom Sport och Idrott. Inom projektet anordnas aktiviteter för skolbarn och målet är att få fler barn och ungdomar att börja idrotta och bli medlemmar i föreningslivet.
– Men det är inte det enda. Vi vill även engagera fler vuxna invandrare inom föreningslivet, skapa mötesplatser där svenska barn möter invandrarbarn och därigenom lägga grund till förbättrat integrationsklimat samt öka samverkan mellan skolan och idrottsföreningarna, säger Gunnar Nilsson och berättar att kommunen senare kommer att ta över projektet.
– Idrott är den bästa formen av integration och föreningslivet är unikt för Sverige med demokrati och samhörighet. Kan vi få våra nya invånare att engagera sig i föreningslivet, både som utövare och ledare, så är det positivt för Landskrona.

Annons
 

I dag har LISA 63 medlemsföreningar och årligen delar man ut guldmedaljen till främste idrottare i Landskrona och dessutom ledarkannan. Förra årets medalj gick till OS-skytten Håkan Dahlby medan Gubbarna Wargos eldsjäl Bengt Jönsson erhöll ledarkannan.
– Eftersom det är svårt att locka ledare till föreningarna så är det viktigt att klubbarna själva skickar in förslag på ledare som man anser förtjänar att uppmärksammas och fortfarande finns det tid att lämna in förslag, poängterar Gunnar Nilsson som också lyfter fram de många ungdomsstipendium som LISA årligen delar ut till unga idrottare.
– Det är en viktig uppmuntran som vi vet är uppskattat och även här är det föreningarna som skall skicka in förslag.

Under de två senaste åren har LISA också varit medarrangör till Karnevalen, så även nästa sommar. Här får föreningarna in lite extra pengar genom att medlemmarna medverkar vid olika arrangemang.
– Idrotten är en allt viktigare del av samhället och därför är det bra att vi syns som en aktiv aktör i samhällslivet, avslutar Gunnar Nilsson innan det är dags att dra vidare med julens olika bestyr.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser