Annons

Säker Lejonetseger i uppskjuten hockeymatch

Lejonet tog igår emot Sölvesborg i en uppskjuten match och hemmalaget tog hem en säker seger. Siffrorna skrevs till 7-3.
I första perioden hände inte så mycket mer än att ett Landskronitiskt slumpskott slank in mellan benen på målvakten.

Andra halvleken inleddes med att Lejonet fick spela med en man mer på isen. Detta lyckades man dock inte utnyttja. En stund senare lyckades man dock peta in tvåan efter ett tveksamt ingripande av Sölvesborgs burväktare.
Därefter var det gästerna som fick spela med en man mer och i den stunden räddade Lejonets målvakt, Ted Mihalek matchen med ett par svettiga räddningar.
Drygt halvvägs in i matchen får dock gästerna sin reducering men Lejonet svarar ganska omgående då Petter Oest elegant sätter 3-1 rakt upp i det högra krysset.

Annons
 

I början av tredje ökar Lejonet på till 4-1 efter bara 1,12 men samtidigt får målgöraren Johannes Jansson ett rapp över ena armen vilket gör honom upprörd. Tumultet resulterar i att Sölvesborgsspelaren får två minuters utvisning och Johannes får fem minuter plus matchstraff. Under denna tid som man spelar fyra mot fyra släpper Lejonet in Sölvesborg i matchen. De gör två mål på 21 sekunder och helt plötsligt är det match igen. Det fungerade dock som en väckarklocka och efter knappt fem minuter trycker Magnus Hermansson 5-3. Sen spär Dick Sjunnesson på målskörden och matchen är mer eller mindre avgjord. I slutet är det kattens lek med råttan och 7-3 kommer på straffslag som Magnus Hermansson sätter säkert.
– En mycket stabil och säker seger. Tabellplaceringen under jullovet blir en tredjeplats som vi under våren ska kämpa hårt för att behålla, kommenterar Torbjörn Torpling.

Resultat: 7-3 (1-0,2-1,4-2)
Målgörare: Magnus Hermansson 2, Mattias Nilsson 2, Johannes Janson, Dick Sjunnesson ochPetter Oest
Utvisningar:
Lejonet 8×2 min 1×5 min 1×20 min
Sölvesborg 5×2 min

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser