Annons

Bättre betyg för gymnasieförbundets elever

På torsdagen presenterade Skolverket utbildningsresultat för landets gymnasieskolor. Resultaten gäller de gymnasieelever som slutade sin utbildning sommaren 2006.

Den genomsnittliga betygspoängen för avgångseleverna inom Landskrona-Kävlinge-Svalövs gymnasieförbund var 13,5 poäng. 2005 var motsvarande snitt 13,2 poäng. Rikssnittet för landets kommuner var 14,0 poäng båda åren.

Annons
 

Andel elever med minst betyget godkänd i kärnämneskurserna svenska, matematik och engelska var inom gymnasieförbundet för de studieförberedande programmen 96%. För de yrkesförberedande programmen var siffran 83%. Jämfört med 2005 är det för sistnämnda program inom gymnasieförbundet en klar förbättring. 2005 klarade 79% dessa kärnämneskurser. För de studieförberedande är resultatet detsamma som för 2005. Rikssnittet för de studieförberedande programmen var både 2005 och 2006 97%. För de yrkesförberedande var rikssnittet båda åren 83%.

Andelen elever som när grundläggande högskolebehörighet var inom gymnasieförbundet 2005 86%. 2006 var siffran marginellt lägre 85%. Rikssnittet båda åren var 89%.

– Förbättringen på flera områden av elevernas resultat är glädjande. Vi närmar oss på olika sätt rikssnittet för gymnasieskolan. Detta är ett av gymnasieförbundets viktigaste mål, skriver utbildningsdirektör Tomas Johansson i ett pressmeddelande.

Enligt gymnasieförbundets skolplan skall resultaten för gymnasieförbundets elever vara på minst rikssnitt senast 2009.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser