Annons

Klubbar i samverkan

Årets sista tyngdlyftningstävling i Landskronas Idrottshall blev av det något annorlunda slaget. I skär kontrast till sommaren EM-lyftare så tävlade nämligen Landskrona Atletklubbs lyftare mot Gubbarna/Wargos F89 och damlag.
– Tjejerna har tränat tyngdlyftning två gånger i veckan under hösten, för att förbättra explosiv styrka, spänst och smidighet, berättar Kristian Berglund från Landskrona AK.

Vid måndagens tävlingar deltog sex lyftare från vardera klubb.
– Tjejerna visade prov på bra lyftteknik i sin första tävling. Den lyftare som utmärkte sig mest var Anette Håkansson som fick ihop 90 poäng. Det är riktigt bra, berömmer Berglund och berättar samtidigt att bästa herre blev Marcus Ahl på hela 265 poäng.

Annons
 

Tjejernas revansch
Efter tyngdlyftningstävlingen var det dags för handbollsmatch mellan G/W och LAK.
– Lika mycket som tjejernas lyftträning gav resultat, kunde man se att killarnas avsaknad av handbollsträning tyvärr också gav resultat. Trots att tjejerna endast gick på halvfart, kunde de vinna komfortabelt, med drygt tio mål, eller om det var mer?, säger Berglund med ett leende.

Efter det i dogna tävlandet avnjöt killarna och tjejerna från de båda klubbarna en god tacobuffé på Baggens.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser